Hvilken slags kapital skal jeg søge?

Jeg deltog i torsdags i et iværksætter event som (igen!) omhandlede anskaffelse af kapital i disse svære økonomiske tider. Foredragsholder Côme Laguë, ejer af Nueva Ventures, fortalte om hvilke muligheder, man som iværksætter har, når man skal anskaffe kapital til sin virksomhed, samt hvad der gør nutidens økonomi både attraktiv og uattraktiv som iværksætter.  Her er hans udtalelser og gode råd.

Kapital anskaffelses muligheder:

      Venner og familie

      “Bootstrapping”  – opstart af virksomhed uden ekstern hjælp

      Venture kapitalister

      Investorer

      Strategiske partnerskaber

Ifølge Côme Laguë, er det ikke altid nødvendigt at søge efter kapital ved venture fonde og andre investorer. Nogle gange er det bedre at søge om støtte ved sine nærmeste venner og bekendte, og på dcomelargeen måde kun anskaffe den mest nødvendige kapital. Hans virksomheds motto er: ”Prove it out with less – release early and release often” – Start din virksomhed med små penge, udgiv hurtigt og ofte. Hans venture fond adskiller sig på den måde fra andre fonde ved, at give mindre udbetalinger til start-ups og på den måde tvinge virksomheden til at lancere deres produkter for at få indtjening igang. Når lancering og indtjening er opnået, så kan man koncentere sig om, at anskaffe yderligere kapital til virksomheden.

Gode råd

1.    Dig, dit hold og dit netværk er det vigtigste for at kunne starte virksomhed. Er du som virksomhedsleder egnet til at starte din egen virksomhed? Har du det rette hold af kompetencer, og hvem kender du, som kan hjælpe dig i kontakt med interessenter?

2.    På mange punkter er det godt, at starte egen virksomhed i disse tider;

      Husleje er blevet billigere

      Der er mange arbejdsløse (Du kan ansætte folk)

      Teknologi er blevet billigere at købe og bruge

      Der er mindre ”støj” derude, færre folk som prøver at anskaffe kapital og starte deres egen virksomhed

3.    På samme måde er der også negative sider ved den nuværende økonomi;

      Penge fra investorer og venture fonde, der går til nye startups, er faldende da investorerne bruger flere penge på at vedligeholde deres nuværende portfolio

      Folk er blevet mere skeptiske, og der skal mere til for at overbevise folk om potentialet af nye produkter

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *