Hvor bliver pengene af?

Der bliver idag investeret mange penge i Clean Tech af venturekapitalfonde (VC), dog ikke så mange som tidligere. Under et arrangement ved navnet ”Clean Tech BIG-Where´s the Capital? – A Clean Tech Perspective on What Investors Want to See” (arrangeret af SVASE), i den forgangne uge blev netop emnet omkring investorernes synsvinkel på Clean tech sektoren debateret.

Ud af denne debat kan vi drage følgende konklusioner, at man ved investering i Clean Tech som VC skal overveje de samme risici og faktorer som ved en investering i IT. Dog er der også yderligere faktorer ved en investering i Clean Tech der skal tages i betragtning, da netop denne industri er meget reguleret af love og regler, og forudsætningerne derfor kan ændre sig hurtigt. Samtidig er der en del usikkerhed omkring fremtiden og hvilke konkurrenter der vil byde sig i forhold til de enkelte virksomheder. Et kendetegn for en Clean Tech virksomhed i forhold til en IT virksomhed er, at de skal bruge mere kapital og længere tid før de kan børsnoteres.
Til sidst er det dog vigtigt at nævne, at antallet af børsnoterede firmaer indenfor CleanTech også er faldet markant det sidste år (til sammenligning kan det nævnes at kun 6 firmaer blev børsnoteret i 2008). Det betyder, at firmaerne skal ud og finde yderligere kapital i en allerede kriseramt økonomi for at holde sig kørende.

En af venturefondene (Trinity Ventures, repræsenteret af General Partner, Fred Wang) som var med i denne debat, gik efter princippet ”crawl-walk-run” i sine investeringer, da man ønskede at minimere risikoen ved investeringerne. På grund af den pressede økonomiske situation i verden vil vi også se, at der stilles højere krav til de kapitalsøgende firmaer.
Der stadig meget aktivitet i VC´s der ønsker at investere i Clean Tech, og de leder især efter investeringer der er knap så kapital krævende og giver et afkast på investeringen indenfor nær fremtid; Såsom firmaer der har opfundet produkter indenfor energi effektivitet og grid management.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *