Ugens virksomheds fokus: Twitter

Twitter and ”tweets” er indenfor de seneste få år blevet til dagligdags snak for de fleste amerikanere. Fagfolk, skuespillere og virksomheder bruger twitter som markedsføringskanal og effekten har vist sig at være enorm. Twitter var det hurtigst voksende sociale netværk i februar 2009 (kilde) og har i dag næsten 10 millioner unikke brugere. Kundseservice har igennem twitter fået en anden betydning og informationer er ikke længere kun tilegnet professionelle fagfolk men nærmere den almene borger og ”real time” nyheder.

Jeg har samlet data fra forskellige interessante grafer og statistikker fra Twitter og effekten er deres social værktøj. Se nedenstående for links og video:

–      Twitter demografi – Maj 2009

–      Twitter facts – 2009

–      Top 100 ”twittere”– 2009

–      Twitter statestik rapport – 2009

–      27 Twitter ”værktøjer” – Maj 2009

–      10 råd om twitter redskaber – Marts 2009

–      Gode råd om ”Friendfeed” og Twitter – April 2009

–      Twitter i forhold til andre sociale værktøjer – Marts 2009

–      Hvordan man bruger twitter i din virksomhed – April 2009

Fra wikipedia (http://da.wikipedia.org/wiki/Twitter):

Twitter er et socialt netværk og mikro-blogging-hjemmeside, der giver brugerne mulighed for at sende egne og læse andre brugeres opdateringer, også kendt som tweets. Det er tekst-baserede posts, der er op til 140 tegn lange. Opdateringerne vises på brugerens profil og kan ses af de andre brugere, der følger vedkommende. Opdateringerne kan sendes via hjemmesiden eller via sms, mens de også kan læses som rss-feed.

Siden blev grundlagt i marts 2006 som et forsknings- og udviklingsprojekt. Twitter har fået en del omtale fordi en række nyheder er blevet rapporteret hurtigere af Twitter-brugere end af gængse nyhedsmedier på nettet. det gælder f.eks. flystyrtet på Hudson floden og Turkish Airlines flystyrtet ved Schiphol-lufthavnen i februar 2009.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *